play_circle_filled
pause_circle_filled
EN DIRECTE
volume_down
volume_up
volume_off

Aragonès diu que els dispositius de la Mercè els va dissenyar la Guàrdia Urbana

Jaume Collboni demana actuar amb consens i “sense tirar-nos els plats pel cap”

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Aragonès diu que els dispositius de la Mercè els va dissenyar la Guàrdia Urbana
/

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Els aldarulls i els actes de vandalisme que es van viure durant les nits de les festes de la Mercè han generat polèmica i creuament de retrets entre formacions polítiques i també entre administracions. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau “no té raó” quan retreu insuficient dotació de Mossos davant dels aldarulls dels darrers dies.

En una entrevista a Ràdio 4 i TVE a Catalunya el cap del govern català afirma que “els dispositius han estat dissenyats per la Guàrdia Urbana” i que la Generalitat “ha estat sempre a disposició”.

Aragonès considera que s’han de diferenciar els robatoris de la gent que ha participat en botellots. Per això, segons ha dit, hi ha hagut desenes de detinguts per actes violents, no per estar al carrer bevent. El president de la Generalitat ha augurat que en la mesura que es normalitzi l’oci nocturn hi ha haurà una part de la gent que participa en botellots que tornarà als establiments, però ha afegit que una altra part no ho farà.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, demana “abordar amb unitat, consens, rigor i sense tirar-nos els plats pel cap” el fenomen que ha passat a Barcelona, però també en altres punts del territori català. Collboni ho ha dit com a resposta al president de la Generalitat, Pere Aragonès. El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona ha dit que no qüestionarà els dispositius policials i ha assegurat que dona confiança tant als Mossos d’Esquadra com a la policia local.

Jaume Collboni ha admès que caldrà prendre mesures “a curt termini” –aquelles que tenen a veure amb els dispositius policials–, i també “a mitjà i llarg termini” –en referència a l’anàlisi de fons de les causes de les botellades–. Una de les qüestions a abordar -diu el tinent d’alcalde- és la venda d’alcohol a menors d’edat.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *