▶ FESTA MAJOR D'HOSTAFRANCS
“Sortim al carrer, respirem aire fresc, pasegem i coneguem-nos, perquè ens ho mereixem”

Anna Cuatrecasas, pregonera de la Festa Major d'Hostafrancs, anima a reprendre el contacte amb el barri després de les limitacions que ha suposat la pandèmia

ÀUDIO COMPLET DE L’ACTE DEL PREGÓ DE LA FESTA MAJOR D’HOSTAFRANCS 2021

play_circle_filled
pause_circle_filled
Pregó de la Festa Major d'Hostafrancs 2021 - Anna Cuatrecasas
volume_down
volume_up
volume_off

Anna Cuatrecasas, secretària i cantaire de l’Orfeó Atlàntida, ha obert la Festa Major d’Hostafrancs 2021 amb una crida a reprendre el contacte amb el barri i entre veïns després de tants mesos de limitacions per la pandèmia. “Sortim al carrer i respirem aire fresc, coneguem-nos, passegem, gaudim, escoltem, ballem, juguem, fem el vermut, una gimcana, una ruta de tapes… El que ens vingui de gust, perquè ens ho mereixem”, han estat les últimes paraules d’un pregó que ha fet somriure i emocionar al públic que omplia -dins de l’aforament permès- el teatre del Casinet d’Hostafrancs aquest divendres 1 d’octubre.

Cuatrecasas ha recordat la seva etapa infantil com a alumna de l’escola Sant Vicenç de Paül, d’adolescent a l’Ateneu (actual institut Joan Pelegrí) i la seva forta vinculació -d’ella i de tota la seva família- a l’Orfeó Atlàntida, entitat quasi centenària del barri d’Hostafrancs. La pregonera, que durant set anys va presidir l’entitat coral, s’ha fet acompanyar pels cantaires en un moment de la seva intervenció, aquell en el qual ha explicat el que representa l’experiència del cant coral.

La reivindicació, un espai per a concerts a Diputació-Creu Coberta

La pregonera ha deixat passar l’ocasió per incloure un apunt reivindicatiu: demanar “que l’hotel d’entitats que està en projecte al carrer Diputació-Creu Coberta sigui un lloc d’acollida” per al teixit associatiu del barri. En nom de l’Orfeó Atlàntida, Anna Cuatrecasas demana que el futur edifici inclogui un equipament “on fer concerts a capella amb garanties i amb una acustica adequada i adaptable a tot tipus d’espectacles i concerts”.

El pregó, tradicionalment organitzat per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, s’ha fet enguany excepcionament al Casinet, per poder aprofitar el màxim d’aforament possible en compliment de les normes de salut pública per la pandèmia. El president de l’entitat veïnal, Josep Ortiz, ha manifestat el desig de que l’any vinent, el pregó de la Festa Major d’Hostafrancs pugui tornar a l’espai que històricament li és propi, el Saló dels Vitralls de l’edifici de l’Alcaldia, al carrer de la Creu Coberta.

L’acte el va obrir la regidora presidenta del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, qui va recordar que l’inici de la Festa Major d’Hostafrancs coincideix amb l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 que va tenir justament al Casinet d’Hostafrancs un dels punts de votació i on es van viure els moments més emotius d’aquella jornada al barri.

El mal record del cap de setmana anterior

En la seva intervenció final el regidor del Districte, Marc Serra, va fer referència als incidents que es van viure el cap de setmana anterior, després d’un macrobotellot a la plaça d’Espanya i que van patir especialment els veïns dels carrers més propers, al barri d’Hostafrancs. “Som conscients que la situació va ser molt difícil i molt dura, que molts van passar nits sense dormir i molt preocupats. Condemnem els aldarulls que hi va haver i expressem solidaritat especialment amb els comerços afectats. El que va passar és intolerable i estem treballant perquè no torni a passar, amb la col·laboració de totes les administracions que tenen competència en matèria d’ordre públic”, va dir el regidor.

Com és tradicional en els pregons de Festa Major d’Hostafrancs, els cantaires de l’Orfeó Atlàntida han posat el punt final musical, interpretant dues peces i tancant amb el Cant dels Segadors.

El president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, lliure els obsequis de record a la pregonera, Anna Cuatrecasas. Aplaudeixen els regidors Neus Munté i Marc Serra. | Foto: Ràdio Hostafrancs
Actuacio de l’Orfeó Atlàntida per cloure l’acte del Pregó de la Festa Major d’Hostafrancs 2021 | Foto: Ràdio Hostafrancs
Marc Serra, Neus Munté i Anna Cuatrecasas | Foto: Ràdio Hostafrancs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats