Veïns del carrer Leiva planten flors als escocells

Han aprofitat la Festa Major d'Hostafrancs per enverdir les bases dels arbres

Foto enviada per un veí del carrer Leiva

Veïns del carrer Leiva han aprofitat la Festa Major del barri per millorar l’aspecte de la via pública i han convertit els escocells en petits espais enjardinats. Dissabte 2 d’octubre unes quantes famílies del carrer es van posar mans a l’obra, protegint les bases dels arbres i plantant-hi flors i plantes. La convocatòria que havia llançat un grup de veïns va acabar sent un èxit. La iniciativa del veïnat del carrer Leiva ha estat espontània i moguda, segons explica un dels residents, “per intentar mantenir més net el carrer”.

Foto enviada per un veí del carrer Leiva
Foto enviada per un veí del carrer Leiva

Aquest mateix any també veïns del carrer Béjar van enverdir alguns dels escocells. Són ciutadans que pensen que les bases dels arbres estan desaprofitades i, en moltes ocasions, brutes o en mal estat. I per això, organitzen accions per plantar als escocells.

Les plantades d’escocells entre grups de veïns estan proliferant a Barcelona. En els barris propers se n’han fet a la Nova Esquerra de l’Eixample, amb participació dels alumnes de l’escola Joan Miró, o al l’entorn del col·legi Montserrat, al carrer de Sant-Crist. També hi ha hagut iniciatives semblants a l’Esquerra de l’Eixample, a la Barceloneta i al Poblenou.

Existeix un perfil de Twitter anomenat Eskocells i un de Telegram amb el mateix nom on els impulsors d’aquestes iniciatives d’arreu de Barcelona es coordinen i comparteixen experiències. Fins i tot han elaborat un mapa que va creixent dia a dia en què hi ha localitzats desenes d’escocells que ja han estat enverdits per algun barceloní i en què es poden consultar l’adreça i una fotografia de la base de l’arbre recuperada.

 

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *