Música amplificada i pudor de pixum, dos problemes de l’Espanya Industrial que el Districte intenta resoldre

L'Ajuntament diu que està disposat a requisar els altaveus dels grups que es reuneixen al parc per tocar música i estudia instal·lar-hi WC públics

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Música amplificada i pudor de pixum, dos problemes de l'Espanya Industrial que el Districte intenta resoldre
/

Mac

La rotonda d’accés al parc pel costat de Sants, coneguda com “el cargol”, és un focus de males olors perquè moltes persones l’utilitzen incívicament com a urinari.
play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Alguns dels usos que moltes persones donen al parc de l’Espanya Industrial molesten els veïns, especialment als que viuen més als carrers de més a prop, i malmeten la qualitat de la zona verda més important que tenen els barris d’Hostafrancs i de Sants. Freqüentment el parc serveix com a escenari per a actuacions musicals i balls on participen desenes de persones diversos dies a la setmana i durant moltes hores. Utilitzen altaveus autoamplificats que emeten música a un volum molt elevat, fet que molesta el veïnat. En l’última sessió d’Audiència Pública del Districte, una veïna del carrer Premià, Sara Ortiz, va plantejar aquesta situació i va demanar al regidor, Marc Serra, que s’arbitri algun tipus de regulació per evitar aquestes molèsties. “Podríem negociar i acceptar, per exemple, que hi poguessin anar dues hores els diumenges, però hi hauria d’haver algun mecanisme per regular això”, va dir la veïna afectada.

El regidor va explicar el que ja està fent el Districte per abordar aquest problema. Va dir que un equip de convivència treballa sobre la zona i està interlocutant amb les persones que realitzen aquestes activitats al parc de l’Espanya Industrial. “Estem començant amb la part més informativa i preventiva, intentant que entenguin que, encara que sigui de dia, generen molèsties als veïns”, va dir Serra. “Si amb aquesta acció més preventiva no ens en sortim, haurem de requisar els altaveus”, va afegir.

La veïna propera al parc també es va queixar de la pudor de pixum provocada per la quantitat de persones que orinen a la rotonda d’accés al parc que toca al carrer de Premià i a altres punts del voltant de l’Espanya Industrial i en aquest punt el regidor Marc Serra va apuntar una novetat: en l’elaboració del projecte de millora del parc que es va decidir en els Pressupostos Participatius, s’estudia la instal·lació de lavabos-wc públics “que haurien de permetre que aquests usos incívics no es donin”.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *