Lluïsa Erill i l’Esbart Ciutat Comtal, Premis Nacionals President Lluís Companys

Divendres 22 d'octubre, al Teatre de Sants, es farà l'acte de lliurament de la XXVI edició dels reconeixements que atorga Esquerra Republicana de Catalunya de Sants-Montjuïc

Mac

Lluïsa Erill i dues dansaires de l’Esbart Ciutat Comtal
play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i professora de l’escola Joan Pelegrí, i l’Esbart Ciutat Comtal figuren entre les persones i entitats que seran guardonades en la XXVI edició dels Premis Nacionals President Lluís Companys. Es tracta dels reconeixements que atorga Esquerra Republicana de Catalunya per votació de la seva militància al Districte de Sants-Montjuïc. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc divendres 22 d’octubre, a les 19 hores, al Teatre de Sants (carrer d’Antoni de Campmany, 72). Enguany també rebran el premi el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; el tenor Josep Carreras; la secretària general d’ERC, Marta Rovira; la Fundació Cavall Fort, la Federació d’Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants i l’Associació El Cor Canta.

Els militants d’ERC a Sants-Montjuïc van votar presencialment per escollir els premiats el dia 20 de juliol a la seu de la Lleialtat Santsenca.

Lluïsa Erill, “compromís de país i contra la repressió”

Lluïsa Erill i Albajes, es nascuda i veïna d’Hostafrancs. Balladora de sardanes, es mestra de català a I‘Escola Joan Pelegrí al mateix barri. Des de 2010 es la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que aplega mes de 310 entitats.
Ha col·laborat amb Barcelona Decideix, i amb altres moviments, plataformes i entitats independentistes. ERC defineix Lluïsa Erill com una persona “compromesa amb el país, no perd oportunitat de reivindicar els nostres drets lingüístics, històrics, culturals i polítics”. Segons el partit republicà Erill “darrerament s’ha convertit en la mes ferma demandant de la fi de la repressió i del dret d’autodeterminació del poble català”.

Esbart Ciutat Comtal, “treball discret i rigorós”

L’Esbart Ciutat Comtal inicia la seva activitat l’any 1959. Durant la dictadura, fer esbart o pertànyer a qualsevol entitat cultural suposava una sèrie d’inquietuds com assistir a classes de català, representar obres teatrals, organitzar excursions a llocs culturalment emblemàtics. ERC de Sants-Montjuïc considera que “durant els 62 anys, I‘activitat humana, artística i cultural de I‘esbart ha estat caracteritzada per I‘empenta i el coratge”. La comunicació oficial dels Premis Nacionals President Lluís Companys destaca el treball “sempre discret i rigorós” de l’esbart hostafranquí i posa com a exemple la creació de l’obra ‘Eulàlia’ o la recuperació del Ball de Rams d’Hostafrancs.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *