Una exposició de l’escultor Bart Calero critica el capitalisme al Casinet d’Hostafrancs

La mostra amb nou instal·lacions escultòriques on l'asfalt és el material principal es pot visitar fins al 13 de novembre

Mac

L’aparador del Casinet d’Hostafrancs mostra fins al 13 de novembre ‘Capitalisme. Ego i Ésser‘, una exposició on l’escultor Bart Calero exposa la seva visió sobre l’individu i la societat capitalista. ‘Capitalisme. Ego i Ésser’ està formada majoritàriament per instal·lacions escultòriques, sent l’asfat fos el material principal i utilitzant-lo com a sinònim de capitalisme.

L’exposició parteix d’experiències autobiogràfiques que prenen forma en els 9 treballs artístics que es presenten a aquesta exposició. L’obra presenta el capitalisme com la zona de confort de l’ego. L’autor dibuixa una societat occidental desconnectada d’ella mateixa. La sexualitat, l’autorebuig, l’obsessió per l’aprovació aliena, la política, la covardia, o l’espiritualitat, són analitzats sempre des de la perspectiva de l’alliberament de l’ésser davant la condemna de l’ego.

Bart Calero va començar de ben jove a treballar amb el seu pare soldant teles asfàltiques al llarg i ample del país. Més de vint anys després, es va graduar en  tècniques escultòriques a la  Llotja de Barcelona. L’experiència laboral prèvia va marcar definitivament l’artista en l’especialització escultòrica posterior. La base de les seves obres és l’ asfalt. Aquest material, dúctil en altes temperatures, és per a l’escultor un símbol del capitalisme.

Part d’un dels muntatges de l’exposició ‘Capitalisme. Ego i Ésser’

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *