El carrer Rector Triadó, un forat negre de la xarxa elèctrica

Es repeteix el malson dels talls de subministrament elèctric entre Consell de Cent i Creu Coberta

Veïns afectats pel tall d’electricitat del carrer Rector Triadó pregunten als operaris que intenten reparar l’avaria | Foto: Ràdio Hostafrancs

Els veïns i establiments del carrer Rector Triadó, en el tram que va des de Consell de Cent fins a Creu Coberta, han tornat a quedar-se sense electricitat aquest diumenge. S’han repetit els problemes de subministrament que creien superats després dels treballs que l’elèctrica Endesa va fer la primavera passada i de les obres de remodelació del carrer que s’han fet en els darrers mesos, quan s’ha aprofitat per endreçar el cablejat i les canalitzacions per sota del paviment. S’ha repetit el malson que van viure desenes d’abonats l’hivern passat. Una apagada pels volts de les 14h deixava molts usuaris sense servei. Eren passades les 22 h quan uns operaris obrien una rasa a la cruïlla de Rector Triadó amb Consell de Cent, pocs dies després d’haver-se estrenat la nova pavimentació.

A la pizzeria ‘La Cocina de la Parejita Siciliana’, que fa cantonada amb Consell de Cent, els propietaris es van veure obligats tancar al migdia. Ja tenien dues taules ocupades i van haver d’anul·lar la resta de les reserves i les comandes. Els habitants dels pisos afectats per l’apagada s’han resignat a no poder escalfar menjar o haver de prescindir de la calefacció justament quan ha començat a fer-se notar el primer fred de la tardor.

Pels volts de dos quarts de 10 de la nit, un grup de veïns amoïnats preguntaven quan duraria l’avaria als dos operaris que treballaven al costat de la farmàcia. “No sabem, anirem tant ràpid com poguem’, responia un dels treballadors.

Els afectats són, en part, els mateixos que van patir talls reiterats entre els mesos de desembre i gener passats. El carrer Rector Triadó es confirma com la ‘Zona Zero’ dels problemes de la xarxa elèctrica al barri d’Hostafrancs. A la primavera Endesa va anunciar un pla d’inversions per millorar la xarxa a Barcelona i es comprometia a destinar-hi 43,2 milions d’euros aquest any a tota la ciutat.

El veïnat d’Hostafrancs va rebre com una “bona notícia” una actuació concreta que semblava destinar a evitar els talls de subministrament: la instal·lació d’una nova línia elèctrica soterrada en la confluència dels carrers de la Creu Coberta i Rector Triadó. Aquelles millores, que es van fer coincidir amb el cap de setmana de Pasqua, no han resultat suficients.

Foto: Ràdio Hostafrancs


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE