Arriba la nova temporada de teatre al Casinet

Entre els mesos de febrer i abril hi haurà sis espectacles gratuïts dins de la programació de 'Barcelona Districte Cultural'

Sis muntatges teatrals programats dins del cicle ‘Barcelona Districte Cultural’, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, vindran al Casinet d’Hostafrancs entre els mesos de febrer i abril. Són espectacles gratuïts per als quals cal fer reserva prèvia online. Es poden reservar un màxim de 2 entrades per persones i la reserva es pot fer amb 15 dies d’antelació per a cada espectacle i fins el dia abans de la funció.

Aquestes són les sis propostes teatrals que ‘Barcelona Districte Cultural’ portarà al Casinet.

La volta al món en 80 ties

Cia. La Protagonista
10 de febrer | 19.30 h

Un viatge teatral i musical a través de la narració, la performance, les cançons, la imatge i la dansa en el que descobrirem a 80 “ties”, sovint silenciades. Un recorregut a partir del talent femení al llarg de la història. Viatjarem a través de la història i al llarg dels cinc continents per conèixer el testimoni vital d’aquestes “ties” fonamentals i veurem com ens ressona avui en dia el que van fer i sobretot el que van ser. Una actriu que també canta i una pianista que l’acompanya ens guien en aquest recorregut emotiu, combatiu però també divulgatiu i divertit.

¿Qué fue de Andrés Villarosa?

Associació Teorema Teatre
24 de febrer | 19.30 h

Si es fa una cerca a internet del nom d’Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la fugaç i rutilant carrera del cantant de varietés. Enlloc es troba documentat el seu pas pels envelats més tronats del país. Ni tampoc ha quedat registrada la fita que va ser el zenit de la seva carrera: els quinze gloriosos dies en què es va mimetitzar amb la pintoresca fauna de la Bodega Bohemia. Andrés Villarrosa encara viu entre nosaltres i es resisteix a l’oblit. Ara que han passat més de vint anys, Andrés Villarrosa vol fer el seu cant de cigne particular. Ha tret el perruquí del calaix i les jaquetes llampants de l’armari. I també ha desempolsat les cintes de cassette dels instrumentals de playback que el van acompanyar a les seves actuacions aparentment més memorables. D’aquesta manera, el públic podrà tornar a sentir les cançons emblema que mai no el van fer famós.

Destination Moon

Cia. Paradiso 99
10 de març | 20 h

Una història d’amor distòpica entre dos germans que veuen com el món se’n va a la merda. Destination moon és un drama distòpic que explica el viatge de dos germans. Dos germans que mantenen una relació simbiòtica i que viuen junts en un món que se’n va a la merda de forma inexorable. Ell és un actor amb no massa sort i ella es dedica a cuidar altres persones. En aquest context, s’esdevé un fet inesperat que desencadena tot un seguit de tensions entre els dos i que els duu a plantejar-se un canvi de vida radical i a preguntar-se qui són i quines són les seves necessitats reals. De fons, un ambient apocalíptic d’huracans i pluges torrencials i l’estètica catastrofista de les pel·lícules de ciència-ficció dels anys 50. És possible que aquesta vegada la única alternativa real per tal de sobreviure sigui habitar a la Lluna.

Blanca desvelada

Cia. Aleteo Teatro
24 de març | 19.30 h

Dues històries entrellaçades que viuen 12 personatges que decideixen expressar-se en 9m² de món escènic a través d’una única actriu (també autora del text), Alejandra Jiménez Cascón. La de la Carmen, una presa política en època de la guerra civil que dona a llum a un nadó en una presó, deu dies abans de ser afusellada. I la de la Blanca, una jove actriu en l’època actual, que sobreviu fent monòlegs còmics en bars mediocres i que arrastra un important conflicte amb la seva mare. L’actriu serà el vehicle per a què l’essència més delicada d’aquests 12 éssers humans t’acariciï, et sacsegi i s’apoderi de tots els teus sentits.

Celebraré mi muerte

Cia. Teatro del Barrio
7 d’abril | 19.30 h

Teatre documental interpretat pel Dr. Marcos Hourmann, primer metge condemnat a Espanya per practicar la eutanasia a un pacient en els seus últims moments. S’enfronta al judici que mai es va arribar a produir intercanviant passatges d’aquest fet amb situacions de la seva vida personal. Tot això davant d’un jurat format per voluntaris del públic que emetran un veredicte al final. Col.loqui al finalitzar l’obra.

El que no es diu

Cia. La Pocket
21 d’abril | 19.30 h

Una parella que trenca i una veritat de la qual no n’han volgut parlar. Ara tots dos s’enfronten a una revelació que els marcarà un camí diferent per a cadascú. Mitjançant la conversa d’una parella, El que no es diu fa pujar dalt de l’escenari la realitat silenciada del que es coneix com a “cultura de la violació”, aquella dinàmica tan arrelada en la nostra construcció social i sentimental que fa que permetem conductes, que encobertes per l’amor, el desig i la necessitat de respondre a les expectatives d’un imaginari adquirit, perpetuen la pràctica de la violació. Tots i totes, sense excepció, descobriríem que algun cop vam ser víctimes i algun cop vam ser agressors. Una altra cosa és que mai no vulguem o no sapiguem dir-ho.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *