ROSA PUEYO PORTA
Mirem amunt

Sobre la pel·lícula 'Don't Look Up'

Doncs sí. Jo també l’he vist i he mirat cap amunt, tot i que a la peli no s’aconsella. Amb força vergonya per als de la meva professió que fan banal una amenaça mundial perquè no ven bé a les audiències, que volen sang, fetge i glamur, però no veritats incòmodes. Un zero també als gurús informàtics, frívols i inalterables amb somriure hieràtic i congelat, que es pensen que el llançament d’un nou telèfon mòbil ho pot tot i que això ho traslladen a manipular, enganyar i tergiversar dades, opinions i desitjos i a intentar canviar el curs de les coses i del món. I què dir dels polítics d’estil Trumpià? Res que no sapiguem. Que traeixen a qualsevol, fins i tot als propis fills, per destacar-se i guanyar en popularitat, envoltats de mentides i fent seu allò de “que es salvi qui pugui”, sense despentinar-se. Finalment, tenim les xarxes socials, que fan impagable el fer-se una selfie mirant somrients el desastre que ve, sense ser conscients que no tindran temps a penjar-la… Tremenda pel·lícula, no tan exagerada i creïble en la seva complexitat i moralina. Si us plau, mirem amunt i que no se’ns escapi mai l’important…encara que sigui lleig.


Rosa Pueyo Porta és periodista

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *