Una exposició fotogràfica obre un cicle d’actes d’homenatge a Núria Feliu

La mostra es presenta a la biblioteca Francesc Candel fins al 31 de gener. Per al febrer s'han previst activitats a la Casa Mèxic i al Casinet d'Hostafrancs

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

‘Núria Feliu. Ja us he reconegut’ és el títol de l’exposició que es mostra fins al dia 31 de gener a la Biblioteca Francesc Candel, al carrer d’Aministia Internacional número 10, al barri de la Marina. En aquesta mostra el fotògraf Josep Vicens, amb la col·laboració del periodista Albert Torras i l’ajut de la família Feliu, fa un homenatge i un recorregut visual pels 80 anys de vida l’artista santsenca i els 60 anys de la seva carrera.

L’exposició vol ser la primera d’un seguit d’activitats per celebrar els 80 anys que va fer la cantant santsenca l’any passat. Al barri d’Hostafrancs, properament hi haurà una cites relacionades amb la figura de Núria Feliu. A la seu de la Casa Mèxic (c. Mir Geribert, 8) es farà una exposició sobre la presència de Núria Feliu al continent americà. A finals de febrer, al Casinet d’Hostafrancs, Mireia Feliu, neboda de la cantant farà un recitat de cançons de la seva tieta, dins de la programació del festival Barnasants.

Núria Feliu va néixer a la plaça Vella de Sants. Filla de treballadors, des de molt petita va haver d’assumir les responsabilitats que les circumstàncies exigien, com tenir cura del seus germans petits o anar a vendre a la parada que la mare tenia al popular mercat de Sants. Als set anys començà a estudiar piano i solfeig. De molt jove comença a fer teatre i en els anys 60 és reclutada per la discogràfica Edigsa i enregistra el seu primer disc. A partir de llavors, comença una carrera musical d’èxit, sempre en català, que la porta a actuar al Waldorf Astòria de Nova York, amb Tete Montoliu i a la majoria dels països d’Europa i a Sud-amèrica.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *