L’Ajuntament busca la solució tècnica per baixar el carril bici de la Gran Via a la calçada

El Districte de Sants-Montjuïc es compromet a iniciar les obres al llarg d'aquest any 2022

Imatge: betevé

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

El projecte de modificació del carril bici de la Gran Via entre la plaça d’Espanya i la plaça d’Ildefons Cerdà s’està retardant per la complexitat tècnica que suposa baixar-lo a la calçada de manera que sigui compatible amb les parades de bus i els girs. Actualment bicicletes i patinets circulen per la vorera, però la intenció és que ho facin a tocar dels cotxes, tal com ja s’ha fet en altres trams. L’obra ja estava pressupostada per al 2021, però les complicacions tècniques han retardat la redacció del projecte. Tot i això, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha compromès a resoldre els entrebancs al llarg d’aquest any.

L’Ajuntament afirma que a hores d’ara estan ultimant el projecte per materialitzar-ho com “més aviat millor”. El nou vial de bicis tindrà dos carrils unidireccionals i serà una de les 10 actuacions d’aquest tipus que es faran a la ciutat al llarg dels propers dos anys. A l’hora de redactar el projecte d’obres, els tècnics de mobilitat han trobat complicacions que dificulten l’encaix del vial amb les parades dels busos i els girs. A tot això, s’hi sumen també altres factors com ara el pas dels vehicles d’emergència i els serveis de neteja.

Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs assenyalen que aquest tram de carril bici va ser dissenyat sobre la vorera com a un vial més aviat lúdic, per a un volum menor d’usuaris i es considera que el canvi és urgent.

1 comentari

  1. He vist de tot al tram de Gran Via fins Moianes on tenim botigues d alimentación molt concurregudes i a mes terraçes que tambe ocupen mitxa cera.
    Es molt perillós i els veïns indignats.
    M alegro molt de la noticia i espero que sigui aviat i ben fet.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats