Inici de trimestre “convuls” a les escoles per la sisena onada de la Covid

“Durant la primera setmana hem tingut la sensació d'anar desbordats constantment”, explica el director de l'escola Francesc Macià

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La primera setmana de classes després de les vacances de Nadal ha estat difícil a les escoles per la incidència de la sisena onada de la Covid. Professionals docents de dos dels centres del barri d’Hostafrancs -l’escola d’infantil i primària Francesc Macià i l’escola Joan Pelegrí– han explicat a Ràdio Hostafrancs que la feina de la direcció dels centres s’ha hagut de concentrar en la gestió dels protocols davant l’aparició de casos, entre alumnes i professorat. “Durant aquesta primera setmana hem tingut la sensació d’anar desbordats constantment, en quant als casos i en quant a la gestió dels nous protocols activats des de Salut i des del Departament d’Educació”, ha dit Jordi Luengo, director de l’escola Francesc Macià.

Luengo subratlla que la situació ha estat més complicada que la viscuda durant el curs 2020-2021 i durant el primer trimestre, quan “les onades més o menys es van poder anar gestionant”. El director de l’escola Francesc Macià espera que aviat “comenci a normalitzar-se tot, tant la baixada de casos i de la incidència i que a partir de la segona setmana comencin a funcionar els sistemes i els protocols que han activat perquè ara mateix no està sent així”.

Des de l’escola Joan Pelegrí, Mercè Velilla, una de les seves docents d’infantil i primària, fa una descripció semblant. Ella mateixa es troba de baixa acabant-se de recuperar després que va donar positiu de Covid tot just abans de Nadal. Segons Velilla “en aquests moments les direccions dels centres no es poden dedicar a res més que no sigui gestionar els efectes de la pandèmia, no es poden ocupar d’aspectes acadèmics o pedagògics”.

Quins protocols s’han de seguir als centres davant els casos de Covid?

Els confinaments d’un grup classe pel que fa als alumnes d’infantil i primària només s’han de fer quan hi hagi cinc o més casos positius en una classe. L’aïllament es farà a partir del dia en què s’hagi detectat el cinquè positiu en una setmana i serà de set dies. Per tant, ja no s’han de confinar per casos esporàdics del grup bombolla.

En el cas d’infantil, és a dir, els alumnes de fins a cinc anys, poden fer-se un test d’antígens gratuït. Salut els informarà del lloc on un professional sanitari farà la prova, que pot ser al CAP o a un punt habilitat.

Els alumnes de primària, a partir dels sis anys, poden anar de manera voluntària a una farmàcia per fer-se una prova d’antígens gratuïta. En els dos casos, els infants que hagin passat la covid-19 en els últims 90 dies no s’han de fer la prova perquè és el nou termini en què se’ls considera immunitzats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats