Inici de trimestre “convuls” a les escoles per la sisena onada de la Covid

“Durant la primera setmana hem tingut la sensació d'anar desbordats constantment”, explica el director de l'escola Francesc Macià

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La primera setmana de classes després de les vacances de Nadal ha estat difícil a les escoles per la incidència de la sisena onada de la Covid. Professionals docents de dos dels centres del barri d’Hostafrancs -l’escola d’infantil i primària Francesc Macià i l’escola Joan Pelegrí– han explicat a Ràdio Hostafrancs que la feina de la direcció dels centres s’ha hagut de concentrar en la gestió dels protocols davant l’aparició de casos, entre alumnes i professorat. “Durant aquesta primera setmana hem tingut la sensació d’anar desbordats constantment, en quant als casos i en quant a la gestió dels nous protocols activats des de Salut i des del Departament d’Educació”, ha dit Jordi Luengo, director de l’escola Francesc Macià.

Luengo subratlla que la situació ha estat més complicada que la viscuda durant el curs 2020-2021 i durant el primer trimestre, quan “les onades més o menys es van poder anar gestionant”. El director de l’escola Francesc Macià espera que aviat “comenci a normalitzar-se tot, tant la baixada de casos i de la incidència i que a partir de la segona setmana comencin a funcionar els sistemes i els protocols que han activat perquè ara mateix no està sent així”.

Des de l’escola Joan Pelegrí, Mercè Velilla, una de les seves docents d’infantil i primària, fa una descripció semblant. Ella mateixa es troba de baixa acabant-se de recuperar després que va donar positiu de Covid tot just abans de Nadal. Segons Velilla “en aquests moments les direccions dels centres no es poden dedicar a res més que no sigui gestionar els efectes de la pandèmia, no es poden ocupar d’aspectes acadèmics o pedagògics”.

Quins protocols s’han de seguir als centres davant els casos de Covid?

Els confinaments d’un grup classe pel que fa als alumnes d’infantil i primària només s’han de fer quan hi hagi cinc o més casos positius en una classe. L’aïllament es farà a partir del dia en què s’hagi detectat el cinquè positiu en una setmana i serà de set dies. Per tant, ja no s’han de confinar per casos esporàdics del grup bombolla.

En el cas d’infantil, és a dir, els alumnes de fins a cinc anys, poden fer-se un test d’antígens gratuït. Salut els informarà del lloc on un professional sanitari farà la prova, que pot ser al CAP o a un punt habilitat.

Els alumnes de primària, a partir dels sis anys, poden anar de manera voluntària a una farmàcia per fer-se una prova d’antígens gratuïta. En els dos casos, els infants que hagin passat la covid-19 en els últims 90 dies no s’han de fer la prova perquè és el nou termini en què se’ls considera immunitzats

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *