Les escoles no donen l’abast per gestionar l’allau de contagis

En 10 dies s'han disparat els casos entre alumnes, professors i personal no docent. A l'escola Joan Pelegrí, el 10% de l'alumnat s'ha contagiat des que es van reprendre les classes

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Les escoles no donen l'abast per gestionar l'allau de contagis
/

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La situació a les escoles d’Hostafrancs, pel que fa a la gestió de la pandèmia, ha anat a pitjor durant la segona setmana de curs, després de les vacances de Nadal. S’estan detectant molts més casos de covid entre l’alumnat, hi ha moltes més baixes entre el professorat i altre personal que hi ha a les escoles. Jordi Luengo, director de l’escola pública d’infantil i primària Francesc Macià, ha dit a Ràdio Hostafrancs que “el sistema està col·lapsat i costa molt aconseguir les respostes necessàries que després nosaltres hem de traslladar a la famílies”. A l’escola concertada Joan Pelegrí, que cobreix des de l’educació infantil fins al batxillerat, el 10% de l’alumnat s’ha contagiat de covid en els darrers 10 dies. Victor Ranera, director general de la Fundació Cultural Hostafrancs, entitat gestora de l’escola, no dubta en qualificar la situació de “molt engoixant”.

Entre els alumnes directament contagiats, aquells altres que han de fer quarantena d’acord amb els protocols oficials i la manca de professorat, les escoles del barri estan patint l’afectació i la pressió més alta des que va començar la pandèmia.

Segons explica Luego el bloqueig del sistema fa que no es doni a l’abast en la detecció dels casos i en l’aplicació d’uns protocols que, a més a més, canvien cada pocs dies. La situació implica un “sobreesforç organitzatiu” -en paraules de Víctor Ranera- per intentar atendre també els alumnes que s’han de quedar a casa, o bé per ser casos positius, o bé per confinament en aplicació dels protocols. “Sumem a la feina comunicativa que tenim amb les famílies una tasca pedagògica duplicada”, afirma Ranera.

Els responsables dels centres escolars confien que el panorama millori en els pròxims dies però adverteixen que la situació actual no és sostenible si s’allargués temps més.

El Departament d’Educació ha decidit permetre que els professors de secundària puguin fer classes a educació primària de les escoles concertades per poder cobrir l’allau de baixes per covid. Aquest és un dels problemes afegits que s’està trobant l’escola Joan Pelegrí. Les escoles concertades havien proposat que estudiants d’últim any de magisteri s’incorporessin com a professors de forma excepcional per poder afrontar la manca de docents.

Víctor Ranera, director general de la Fundació Cultural Hostafrancs, entitat que gesriona l’escola Joan Pelegrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats