Definides les prioritats per a la millora del parc l’Espanya Industrial

En una primera fase s'ampliarà la zona infantil, es crearà una nova àrea per a gossos, creixeran les pistes esportives i s'instal·larà un espai de cal·listènia. Per naturalitzar el llac i convertir l'helicoide en un equipament caldrà un altre pressupost en un altre mandat

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Definides les prioritats per a la millora del parc l'Espanya Industrial
/
Font: Ajuntament de Barcelona

ÀUDIO | Declaracions del regidor MARC SERRA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La definició de la millora del parc de l’Espanya Industrial, la proposta més votada a tota la ciutat en els pressupostos participatius d’aquest mandat, ha avançat aquest dimarts amb la presentació de les prioritats que ha definit el Districte de Sants-Montjuïc a partir de les propostes i el debat amb les entitats i col·lectius. Després de sis mesos de sessions de treball i passejades, buscant el consens entre els diferents usos, l’Ajuntament ha marcat les prioritats que podran entrar en el projecte ara, amb el pressupost assignat que és de 1.100.000 euros. El projecte executiu que s’ha de redactar a partir d’ara inclourà l’ampliació de la zona de jocs infantils (620 m2), el trasllat de l’àrea d’esbarjo per a gossos a un espai més gran (600 m2), la millora de les zones verdes (1.100 m2), l’ampliació de pistes esportives, la instal·lació d’un nou espai de cal·listènia, la millora de la il·luminació i tancament de l’helicoide. Es mantindrà el frontó que es practica sobre una de les parets laterals de de la Casa del Mig, però també s’habilitarà aquesta zona per poder acollir esporàdicament activitats culturals com projeccions a l’aire lliure.

Aquestes seran les actuacions d’una primera fase, Els equips tècnics de l’Ajuntament han dibuixat una segona fase, que necessitarà un pressupost molt superior -més de 4 milions d’euros- que caldran per abordar la naturalització del llac, la gran assignatura pendent del parc de l’Espanya Industrial, i per reconvertir l’helicoide en un futur equipament. Aquestes millores no es podran fer ara, Queden a la llista de pendents per a un proper mandat. De moment el que sí es farà en la primera fase, serà tapiar l’helicoide per evitar que algunes persones l’utilitzin com a urinari.

El regidor Marc Serra i la gerent del Districte, Aida Guillén, van conduir aquest dimarts una sessió informativa on es va perfilar quins seran els àmbits d’actuació en el parc que es podran executar en els propers mesos, amb el pressupost ja reservat. S’ha buscat la síntesi entre el que volien uns i altres col·lectius. El veïnat que viu al voltant del parc vol evitar sorolls per les diverses activitats que s’hi desenvolupen. Els practicants de bàsquet o de ping pong volen una millora de les instal·lacions. Tots els col·lectius coincideixen en una demanda: la millora de la il·luminació del parc als vespres. L’avantprojecte així ho preveu.

Els gossos, al seu espai

La convivència entre gossos i persones al parc ha estat la qüestió que més debat ha generat. La nova zona per a l’esbarjo de gossos tindrà uns 600 metres quadrats, encara que les entitats animalistes haurien volgut el doble d’espai. Marc Serra ha volgut remarcar que, a partir d’aquesta millora, els propietaris de gossos hauran d’evitar que els animals circulin per la resta del parc sense lligar.

El Districte preveu començar les obres de la primera fase abans que s’acabi aquest any o a començament de 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats