Marató Barcelona 2022 aquest diumenge: sortida i final a la plaça d’Espanya

A les 7.15 h es restringirà el trànsit del costat Llobregat de la plaça per encarrilar els participants cap al carrer de la Creu Coberta

Recorregut de la Marató Barcelona 2022 | Imatge: betevé

La Marató de Barcelona 2022 tornarà a omplir de corredors la ciutat aquest diumenge, 8 de maig. Enguany, els esportistes tindran l’opció de fer una cursa de 42 quilòmetres, com és tradicional, o la nova competició de 10 quilòmetres creada aquest any pels corredors que no vulguin o no puguin afrontar una prova tan llarga. El recorregut de la Marató de Barcelona del 2022 és el mateix que en les últimes dues edicions. La plaça d’Espanya (Av. Maria Cristina) és el punt de sortida i de meta final de la cursa.

La competició arrencarà de la plaça d’Espanya per agafar el carrer de la Creu Coberta i arribar fins al Camp Nou. Aquest serà el primer dels punts emblemàtics pels quals passarà la competició. Després, anirà per la travessera de les Corts, avinguda de Sarrià fins arribar al carrer de París i des d’allà enfilarà el carrer de Tarragona. Un cop arribin a la Gran Via, els corredors pujaran cap al carrer de Mallorca, passaran per la Casa de Batlló o la Sagrada Família i arribaran a l’avinguda Meridiana, on tenen l’equador de la competició.

Un cop superin el quilòmetre 22, situat a l’avinguda Meridiana, la Marató de Barcelona continuarà pel carrer de Bac de Roda, la Gran Via i la rambla de Prim. Després, els corredors hauran d’anar fins a la Torre Glòries per l’avinguda Diagonal i tornar-hi per arribar fins al passeig de Taulat. Des d’allà, s’enfilaran pel passeig de Garcia Faria cap a la torre Mapfre, Marina i Arc de Triomf. Els últims quilòmetres de la competició transcorreran per la ronda de Sant Pere, passeig d’Isabel II i avinguda del Paral·lel fins a la línia de meta situada a la plaça d’Espanya.

Afectacions a la mobilitat

La celebració de la 43 edició de la Marató Barcelona i de diverses proves associades com la Cursa de 10 K, la Breakfast Run i la Kids Run implica restriccions en la circulació per nombroses vies del entre aquest divendres i diumenge 8 de maig. Els han començat divendres 6 de maig amb el tancament de l’avinguda Reina Maria Cristina a partir de les 15 h per les tasques de muntatge de la zona de sortida i arribada de la Marató. La principal via d’accés a la muntanya de Montjuïc resta tallada des fins a les 16.30 h de diumenge moment en què es reobrirà al trànsit.

Dissabte

Dissabte 7 de maig les afectacions de trànsit es concentren al parc de Montjuïc al voltant de la zona de pas de la Breakfast Run a partir de les 9 h i fins a les 11 h del matí.

Així, es tallen tots els carrers del Circuit de la Breakfast Run: sortida de la pl. Josep Puig i Cadafalch – prolongació de la pl. Carles Buïgas – c. Guàrdia Urbana – pg. Santa Madrona – vial asfaltat pels jardins situats a la part posterior del Museu d’Arqueologia i l’Institut Cartogràfic – pg. Jean Forestier – vial direcció av. Francesc Ferrer i Guàrdia – camí interior Poble Espanyol – pas per sota del pont de l’av. dels Montanyans – Hípica de la Foixarda – camí de la Foixarda – túnel – c. Polvorí (calçada en sentit contrari) – c. Segura – c. Pierre de Coubertin – vial situat entre el Palau Sant Jordi i el pàrquing de la Pedrera del Mussol – vial situat a l’est del Palau Sant Jordi fins l’entrada Marató de l’Estadi Olímpic – arribada a l’interior de l’Estadi Olímpic.

A banda, durant el pas de la cursa, no es permet el pas de vehicles pels següents carrers:
– Guàrdia Urbana: en la seva totalitat, des de l’av. Rius i Taulet a pg. Santa Madrona.
– Pg. Santa Madrona: en la seva totalitat, des de Guàrdia Urbana a av. de l’Estadi.
– Camí de la Foixarda: en la seva totalitat, des del carrer de la Foixarda fins a Polvorí.
– Segura: entre Polvorí i Jocs del 92.
– Jocs del 92: entre av. de l’Estadi i Pedrera del Mussol (entre Pedrera del Mussol i Foc estarà obert només en sentit descendent).
– Pierre de Coubertin: en la seva totalitat, entre Jocs del 92 i Pg. Olímpic.

Diumenge

Diumenge 8 de maig arribarà el moment dels talls associats al pas dels milers de corredores de la Marató Barcelona 2022 i de la Cursa de 10 K.

Ja de bon matí, a les 6 h, es tallaran dos trams de les avingudes Francesc Ferrer i Guàrdia (entre l’avinguda Reina Maria Cristina i el carrer del Polvorí) i Rius i Taulet (entre l’avinguda de Reina Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana), com a punts de trobada dels i les atletes que estaran a punt de començar la prova.

Una mica més tard, a les 7.15 h, es restringirà el trànsit al costat Llobregat de la plaça d’Espanya per encarrilar els participants cap el carrer Creu Coberta.

A les 7.55 h, es donarà la sortida als corredors i corredores en cadira de rodes, a les 8 h als participants de la Marató i a les 8.20 h als de la Cursa de 10 k.

De forma prèvia al pas dels i les atletes s’aniran tallant els carrers del circuit d’ambdues proves.

Recorregut de la Marató

Av. Reina Maria Cristina – pl. d’Espanya – c. Creu Coberta – c. de Sants – c. Riera Blanca – trav. de les Corts – av. Sarrià – c. París – c. Numància – c. Tarragona (costat Besòs) – c. Diputació – c. Vilamarí – Gran Via • pg. De Gràcia (calçada central) – c. Aragó – c. Aribau – c. Mallorca – av. Meridiana – c. Valencia – c. Bac de Roda – Gran Via de les Corts – rbla. Prim (calçada Llobregat) – pl. Llevant – av. Diagonal (calçada muntanya) – c. Ciutat de Granada – av. Diagonal (calçada mar) – pl. Llevant (costat Llobregat) – pg. del Taulat – c. Josep Pla (costat Llobregat) – pg. García Faria – c. Jonquera – av. Litoral (en sentit contrari) – c. Arquitecte Sert – c. Salvador Espriu – pl. Voluntaris (costat muntanya) – c. Marina (costat Besòs) – pg. Pujades (calçada mar) – pg. Lluís Companys – rda. Sant Pere • pl. Urquinaona (calçada central) – rda. Sant Pere (costat mar) – pl. Catalunya (costat Besòs) – c. Fontanella – Via Laietana (calçada Llobregat) – pg. Colom (calçada muntanya) – pl. Portal de la Pau (costat muntanya) – pg. Josep Carner (costat muntanya) – pl. Drassanes (costat muntanya) – av. Paral·lel – rda. de Sant Pau – c. Sepúlveda – av. Paral·lel – pl. d’Espanya – av. Reina Maria Cristina.

El circuit de la Cursa de 10 K coincideix durant molts quilòmetres amb el de la Zurich Marató. De fet, només en difereix a l’inici i al final. A la sortida, enlloc d’enfilar directament cap al carrer Creu Coberta, els corredors i corredores es dirigiran cap a l’avinguda del Paral·lel, fins a arribar al carrer de Tamarit, girar per Comte d’Urgell, tornar pel carrer de Sepúlveda i arribar de nou a la plaça d’Espanya i reprendran el circuit de la Marató al carrer de la Creu Coberta. A la part final de la prova, en arribar a la cruïlla del carrer Tarragona amb Diputació, els i les atletes de la Cursa del 10K deixaran el circuit de la Marató per seguir baixant per Tarragona, creuar la plaça d’Espanya i arribar a la línia d’arribada situada a l’avinguda Reina Maria Cristina.

Afectacions al Servei de Bus

La celebració de la Marató implicarà la desviació o la limitació del recorregut de les línies de bus següents: D20, D40, D50, H6, H8, H10, H12, H14, H16, V1, V3, V5, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, V23, V25, V27, V29, V31, 6, 7, 11, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 78, 79, 96, 97, 104, 109, 115, 120, 121, 122, 126, 133, 136, 141, 150, 157, 192 i Barcelona Bus turístic (rutes vermella i blava).

Per tal d’afavorir el pas de la cursa, es restringirà l’estacionament en diversos carrers i avingudes de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats