Activistes del Grup d’Habitatge ocupen la seu del Districte de Sants-Montjuïc

Demanen el reallotjament al barri de Sants de l'Abdel i la seva família, que van ser desnonats fa un mes

Activistes del Grup d’Habitatge de Sants discuteixen amb el conseller tècnic del Districte, Xavi Farré | Imatge: betevé

Una trentena d’activistes del moviment pel dret a l’habitatge han ocupat aquest dimarts al matí la seu del districte municipal de Sants-Montjuïc per demanar que reallotgin al barri de Sants l’Abdel, la seva dona i les seves dues filles, que fa un mes van ser desnonats del pis que ocupaven a Sants. La família viu ara en una pensió lluny del barri ─al carrer de Balmes─, l’alternativa que van oferir-los els Serveis Socials. Amb aquesta acció, els activistes, del Grup d’Habitatge de Sants i el Sindicat de Barri del Poble-sec, critiquen que la pensió no és un lloc digne on viure: han de compartir lavabo, hi ha només tres llits i, recalquen, no es troba al barri on se senten arrelats. Els activistes també reclamen el reallotjament de tres famílies del Poble-sec.

El conseller tècnic del districte de Sants-Montjuïc, Xavier Farré, els ha rebut i recriminat que s’haguessin presentat allà sense avisar i interrompent la jornada dels treballadors municipals. En el diàleg amb els responsables municipals no hi ha acord, ara per ara. Des del districte de Sants-Montjuic han advertit que el reallotjament de l’Abdel a Sants no serà possible de forma immediata. El Grup d’Habitatge de Sants ha anunciat a través de Twitter la intenció de mantenir la protesta dins la seu municipal i de passar-hi la nit amb sacs de dormir.

L’Abdel té una discapacitat mental del 75 % i feia més d’un any que ocupava un pis a Sants amb la seva dona i dues filles de 2 i 4 anys. Segons explica, els Mossos d’Esquadra van executar el llançament fa prop d’un mes sense avisar-los i va ser aleshores quan van traslladar-se a la pensió dels Serveis Socials municipals. La família no s’hi sent còmoda

Foto: Grup d’Habitatge de Sants
El conseller tècnic de Sants-Montjuïc, Xavi Farré, i la gerent del Districte, Aida Guillén, dialoguen amb els activites que ocupen la seu municipal | Foto: Grup d’Habitatge de Sants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats