Convoquen una bicicletada per reivindicar una mobilitat amb menys cotxes i més seguretat en bici

Aquest diumenge 15 de maig, es preveu que centenars de famílies participin a la 'Kidical Mass' que recorrerà la ciutat sortint del parc de Joan Miró

Aquest diumenge 15 de maig una bicicletada familiar, amb participació d’adults i infants, recorrerà alguns dels principals carrers de Barcelona per reclamar que circulin menys cotxes i que es facilitin els anomenats ‘bicibusos’, els recorreguts en els quals pares, mares i fills van en bicicleta fins a les escoles. Els bicibusos s’estan estenent per la ciutat. Ja n’hi ha vuit línies a l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Andreu, Ciutat Vella i les Corts. Són comitives ciclistes que circulen per la calçada per reivindicar que es generalitzi un sistema de mobilitat menys contaminant i sense riscos. La mobilització ciclista d’aquest diumenge s’anomena ‘Kidical Mass’ i arrencarà al parc Joan Miró, a la plaça Dona i Ocell, on les famílies participants es concentraran a partir de les 11.30 h d’aquest. Des d’allà, l’itinerari previst farà el recorregut següent: plaça d’Espanya, Paral·lel, Calàbria, Floridablanca, Comte d’Urgell, Gran Via de les Corts Catalanes, Aribau i Aragó. La meta estarà situada al meteix punt de sortida, la plaça Dona i Ocell. En total, cinc quilòmetres de trajecte reivindicatiu.

No cal inscripció prèvia per prendre la sortida i completar el trajecte “en bicicleta, patins o en qualsevol altra forma de mobilitat activa”, precisen els responsables de la Kidical Mass. Tota la informació sobre la jornada ciclista i, alhora, reivindicativa del pròxim diumenge es pot consultar a kidicalmass.cat.

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat complicitat i ha aplaudit les associacions de famílies i les plataformes que han promogut els bicibusos mentre que impulsors de la mobilització insten els reponsables municipals per corregir mancances que detecten en vies de la ciutat on troben arriscat circular-hi amb canalla en bicicleta.

Convocatòria internacional

A més de Barcelona, la Kidical Mass es convoca aquest cap de setmana a diverses capitals europees. Entre altres ciutats, la jornada es replicarà a Colònia, París, Roma, Viena, Berlín, i de Llatinoamèrica, com Guayaquil.

Els promotors de la Kidical Mass s’han inspirat en un moviment global nascut a l’estat d’Oregon (EUA) l’any 2008 i que després es va reproduir a més punts dels Estats Units per “reclamar el dret de qualsevol criatura a poder-se moure en bicicleta sense perill”, expliquen els impulsors dels bicibusos a Catalunya. A Europa, la bicicletada reivindicativa que aplega famílies i infants ha quallat a Alemanya des de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats