Descobreixen dos esquelets de l’època romana a Can Batlló en plenes obres de reurbanització

Es desconeix la funció de les restes que han aparegut, que es troben molt a prop de la vil·la romana descoberta l'any 1984 a la Campana

Foto: Vanesa Triay (Atics SL)

Les obres d’urbanització de Can Batlló han deixat al descobert dos esquelets de l’època romana. Les restes formen part d’un important jaciment de l’època de l’Alt Imperial, tot i que encara no se n’ha pogut determinar la funció. Aquesta no és la primera troballa que es fa al recinte fabril. Fa només un mesos, al març, es va destapar el primer jaciment prehistòric en aquesta zona de Sants-Montjuïc, a les obres de la nau 4. Al voltant del recinte de Can Batlló hi ha dues vies de comunicació que ja estaven en funcionament a la Bàrcino romana, i, de fet, l’any 1984 ja es va excavar part d’una antiga vil·la al sector de la Campana, a poc menys de 400 metres de la troballa actual. Aquesta àrea d’explotació agrícola correspon a l’etapa que va de l’època tardorepublicana al Baix Imperi.

Els treballs arqueològics, previs a la urbanització de Can Batlló, van començar a principis de febrer a la zona compresa entre la Gran Via, el carrer d’Amadeu Oller, el de la Constitució i Parcerisa. A banda de la troballa romana, està pendent d’excavar un altre nivell on es podrien localitzar restes prehistòriques, com ja va passar a la nau 4 amb la descoberta de diverses fosses.

En aquesta zona, amb una superfície aproximada de 1.000 m2, també s’ha pogut documentar un pou d’aigua dels segles XIX-XX, quan aquesta zona tenia un ús agrícola. Sota d’aquest nivell contemporani també s’han pogut documentar ceràmiques i un altre pou a mig construir del segle XVII. Les excavacions es fan amb la supervisió del Servei d’Arqueologia de Barcelona i el de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats