El jurat popular declara culpable d’assassinat l’acusat del crim de Vila-seca

L'agressor va matar a ganivetades l'amant de la seva exdona l'agost de 2020. Tots dos eren veïns d'Hostafrancs

A Tarragona un jurat popular ha declarat culpable d’assassinat l’acusat de matar a ganivetades l’amant de la seva exdona a Vila-seca l’agost de 2020. La decisió s’ha pres per unanimitat. El tribunal ha considerat provat que l’acusat va entrar a l’habitatge on dormia la parella amb dos ganivets i guants i que va propinar diverses punyalades a la víctima, que li van causar la mort, sense que aquest es pogués defensar. Tant l’acusat com la víctima eren veïns del barri d’Hostafrancs. La fiscalia ha demanat una pena de 18 anys de presó per un delicte d’assassinat i violació de domicili. L’acusació particular ha rebaixat la seva petició a 20 anys mentre que la defensa n’ha demanat 7 anys i mig. El tribunal ha fet públic el veredicte aquest dimarts al vespre. El judici ha quedat vist per sentència.

El jurat popular ha aprovat per unanimitat tots els punts del veredicte, excepte el que indicava que la víctima s’hagués pogut defensar davant de l’agressió de l’acusat. En aquest cas, vuit dels nou membres han votat a favor que la víctima no es va poder defensar. Així mateix, el tribunal ha considerat provat que l’acusat es va desplaçar des de Barcelona a Vila-seca el dia del crim, que va comprar els ganivets i els guants en establiments de la zona i que va esperar el moment “oportú” per entrar sense permís del propietari al domicili, on dormien l’exparella de l’acusat i la víctima.

Els membres del jurat també han considerat provat que l’acusat havia consumit cànnabis i cocaïna durant els set mesos anteriors als fets, però han sostingut que aquest consum només li va disminuir de forma “lleu” la seva capacitat de discernir entre el bé i mal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats