L’ocupació de la seu del Districte per part del Grup d’Habitatge es va allargar 12 hores

El Districte s'ha compromès a que l'Ajuntament abordarà la situació de quatre famílies denonades que actualment viuen a pensions i a millorar els circuits d'allotjament d'emergència

NOTÍCIES
NOTÍCIES
L'ocupació de la seu del Districte per part del Grup d'Habitatge es va allargar 12 hores
/
Foto: Sindicat d’Habitatge de Cassoles (@SHCassoles)

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La protesta protagonitzada per una trentena d’activistes del Grup d’Habitatge de Sants que aquest dimarts al matí van ocupar la seu del Districte de Sants-Montjuïc, es va mantenir fins a gairebé arribar a la mitjanit. Pels volts de les onze del matí van iniciar una ocupació de l’edifici municipal del carrer de la Creu Coberta per exigir un reallotjament per per l’Abdel i la seva famílía (dona i dues filles) que, després de ser desnonats fa algunes setmanes del pis on vivien a Sants, ara s’allotgen a una pensió allunyada del barri i sense dret a cuina. En la protesta també participava el Sindicat del barri del Poble-sec, que reclama una solució per tres famílies que es troben en situació semblant a la de l’Abdel. El conseller tècnic del Districte, Xavi Farré, es va comprometre ahir a que aquests casos s’abordaran en els propers dies en una reunió a les oficines de Drets Socials de l’Ajuntament. A dos quarts de dotze de la nit, els activistes abandonaven la seu municipal, segons han confirmat a Ràdio Hostafrancs fonts del Districte de Sants-Montjuïc.

Abans, al vespre, els protagonistes de la protesta havien rebut el suport d’una quarentena de persones més, que van traslladar a les portes de Creu Coberta 104 el sopar d’aniversari de Can Vies.

Durant tota la jornada de dimarts, el conseller tècnic de Sants-Montjuïc i la gerent del Districte, Aida Guillen, van mantenir diàleg amb els activistes que van decidir instal·lar-se a l’edifici municipal. En un document escrit, Xavi Farré es va comprometre a una reunió, la setmana vinent, a l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament, del carrer València 344. En el document lliurat als concentrats es diu que “la reunió tindrà com a objectiu abordar els casos concrets de l’Abdel i algun dels casos encara per concretar del Poble-sec”. El compromís també inclou 00

Pels volts de les 9 del vespre de dimarts, quan la protesta ja feia 10 hores que durava a l’antiga tinència d’Alcaldia d’Hostafrancs, el Grup d’Habitatge de Sants va anunciar a través de Twitter que mantindrien l’ocupació i que els activistes passarien la nit a la seu municipal. Simultàniament s’afegien a la protesta unes quaranta persones, que van traslladar a les portes del Districte el sopar de celebració de l’aniversari de Can Vies. Malgrat la intenció anunciada públicament per part dels activistes, poc abans de la mitjanit els manifestants van marxar de la seu municipal.

Foto: @EsxunaVidaDigna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats