Èxit de participació en la bicicletada familiar revindicativa Kidical Mass

Mig miler de persones, entre adults infants, han pedalat aquest diumenge per reivindicar una mobilitat més sostenible i segura

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Èxit de participació en la bicicletada familiar revindicativa Kidical Mass
/
Foto: Bicicleta Club de Catalunya (@bacc_cat)

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Prop de mig miler de persones van participar aquest diumenge en la primera Kidical Mass a Barcelona. Es tracta d’una pedalada infantil i familiar per reivindicar una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat gràcies a les bicicletes. El recorregut d’aquesta iniciativa ciclista, ja present en diversos països del món, va ser una ruta circular que va passar per diversos carrers del centre de Barcelona i que va tenir com a punt neuràlgic el parc de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample.

La pedalada, apta per a la canalla, va incloure música i animació. L’itinerari, de 5 km, va transcòrrer per la calçada, com a part del trànsit, i va obligar a tallar alguns trams d’artèries viàries de Barcelona com el carrer d’Aragó o la Gran Via de les Corts Catalanes.

Al parc de Joan Miró, des d’on va sortir el recorregut en bici, s’hi van fer activitats durant tot el matí. La festa també va servir per reunir tots els bicibusos de Barcelona i Catalunya.

L’acció va tenir lloc simultàniament a diferents ciutats del món i persegueix posar la bicicleta al centre de les polítiques de mobilitat. La Kidical Mass s’ha inspirat en l’anomenada ‘Massa Crítica’, una trobada nocturna de ciclistes el primer divendres de cada mes. La Kidical Mass és la versió infantil del moviment reivindicatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats