Aquest dimecres, ple del Consell de Districte de Sants-Montjuïc

Es donarà vist-i-plau al pla d'usos sobre repartiment a domicili i s'aprovaran les propostes per a les Medalles d'Honor de Barcelona. Es debatran proposicions per cedir espais municipals a entitats i sobre el dispositiu de seguretat i prevenció de cara a l'estiu

Aquest dimecres 18 de maig, a partir de les 18 h, el Consell de Districte de Sants-Montjuïc es reuneix en sessió ordinària al Saló de Plens de l’Alcaldia. En aquesta nova sessió el Districte donarà el seu vist-i-plau al nou pla d’usos d’activitats vinculades al repartiment a domicili. També està previst que els consellers i conselleres acordin quins són els noms que Sants-Montjuïc proposa per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona. Seran, com sempre, dues propostes, una per rebre la distinció a títol individual i una altra per reconèixer la tasca d’una entitat o col·lectiu. El regidor del Districte, Marc Serra, presentarà el seu informe mensual sobre l’estat del districte i també faran el seu diagnòstic els portaveus dels diferents grups municipals.

Proposta d’ERC per cedir espai municipal a entitats

Entre les proposicions de grup, es debatrà i votarà una que presenta Esquerra Republicana relatibva a les entitats del districte que tenen problemes d’espai físic o que necessiten suport logístic per realitzar activitats i serveis en benefici de la ciutadania. ERC demana que el govern del Districte obri un procés per estudiar cas per cas la situació de les entitats censades i actives. La proposició planteja que s’aprovi destinar una part dels locals i altres bens immobiliaris de propietat municipal a proveir a aquelles entitats considerades en necessitat d’espais d’ús. Una d’aquestes entitats és l’Associació de Veïns d’Hostafrancs que ha demanat directament suport al Districte per poder fer les seves reunions en un espai de titularitat municipal, com fan moltes entitats veïnals de la ciutat.

Junts demana el pla de seguretat i prevenció per a l’estiu

Una proposició presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya demana que el govern del Districte de Sants-Montjuïc presenti en el Consell plenari següent, el del mes de juny, un informe sobre com es desenvoluparà la campanya d’estiu dels serveis de seguretat i prevenció. Junts demana que en l’informe constin els recursos extraordinaris dels que es disposarà per evitar episodis d’incivisme, els efectius policials amb els que es pretén comptar, els punts del districte on es reforçarà la presència policial, així com el nombre d’agents cívics que reforçaran el servei i la seva distribució per barris. L’estiu passat, coincidint amb la Festa Major de Sants, es van produir actes incívics i ús indegut al parc de l’Espanya Industrial, on es van concentrar centenars de persones contravenint les restriccions que estaven en vigor per la pandèmia i malgrat la prohibició d’ocupar el parc a les nits.

La sessió plenària del Consell del Districte de Sants-Montjuïc es pot seguir tant presencialment, al Saló de Plens, com connectant-se a la retransmissió per internet (a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona). Ràdio Hostafrancs (98.0 FM) també oferirà en directe l’àudio de la sessió municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats