L’Ajuntament estudia maneres de fer complir el límit de velocitat 30 a Creu Coberta i entorns

A la cruïlla amb el carrer Moianès es produeixen situacions de perill per la confluència dels cotxes que circulen per Creu Coberta i els que venen del carrer Consell de Cent

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA
Amb declaracions de veïns de la zona

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Tant els ràdars instal·lats per l’Ajuntament com la Guàrdia Urbana han detectat la tendència de molts conductors que circulen pel carrer de la Creu Coberta a superar la velocitat màxima de 30 km/h. Aquest comportament és especialment perillós a la cruïlla Creu Coberta-Moianès, on conflueixen els vehicles que circulen pel mateix carrer de la Creu Coberta i s’incorporen també els vehicles que venen del carrer del Consell de Cent. En aquest punt es produeixen situacions de perill per la combinació entre excés de velocitat dels cotxes i imprudència per part d’alguns vianants del carrer Moianès, que no tenen paciència i travessen quan el semàfor encara està en vermell. L’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament estudia quins menanismes nous es poden implementar per obligar els conductors a respectar la velocitat màxima permesa.

El carrer de la Creu Coberta és la via principal d’una de les zones comercials amb més activitat de la ciutat i en horari comercial hi transiten centenars de persones cada hora. El fet que el semàfor de Moianès estigui en vermell més temps que altres semàfors de la ciutat fa que sovint s’hi apleguin al pas de zebra molts vianants que esperen que es posi en verd. I, segons expliquen els veïns de la zona, “és molt habitual veure persones que creuen el semàfor en vermell perquè no tenen paciència”. Això, diuen, “provoca ensurts de manera habitual i, fins i tot, s’han arribat a produir atropellaments“.

Alguns dels vianants de la zona s’atreveixen, fins i tot, a proposar accions que ajudin a minvar la perillositat de l’encreuament. Un taxista jubilat i veí del barri, l’Antonio Lobato, proposa senyalitzar millor l’accés al carrer del Moianès i pintar a terra algun missatge que alerti els conductors que es tracta d’una zona de mobilitat complicada. “La solució no és senzilla, però es podrien pintar unes lletres molt grosses a terra que diguin, per exemple: ‘Compte, mireu a l’esquerra!’”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats