Medalla d’Honor de Barcelona per a Conxita Pérez

El ple del Districte de Sants-Montjuïc acorda per unanimitat reconèixer la tasca comunitària de la vocal de l'Associació de Veïns d'Hostafrancs

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Medalla d'Honor de Barcelona per a Conxita Pérez
/

ÀUDIO | ESCOLTA EL PODCAST
Intervencions de tots els grups municipals sobre les propostes de Medalles d’Honor de Barcelona

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

El Consell de Districte de Sants-Montjuïc ha acordat per unanimitat proposar que Conxita Pérez Solera, membre de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, rebi la Medalla d’Honor de Barcelona que concedeix l’Ajuntament a persones que destaquen per la seva tasca a favor de la comunitat. La distinció a títol col·lectiu, també aprovada per unanimitat, serà per la Unió Esportiva Sants, que enguany celebra el seu centenari.

Concepció Pérez Solera és professora jubilada de secundària, després d’haver-se dedicat a l’educació pública durant més de tres dècades. És llicenciada en història i també va cursar estudis de dret. De jove, mentre estudiava a les nits, durant el dia treballava com a administrativa en el sector privat. En la seva etapa primera etapa professional, durant la transició, va actuar com a representant sindical en una de les primeres negociadors col·lectives de grans empreses a Catalunya.

Quan acaba la carrera d’història decideix deixar la feina estable que tenia al grup Gallina Blanca, per ocupar places de suplent a diversos instituts públics de l’àrea metropolitana i de la demarcació de Barcelona. Així, durant els primers anys 80 va impartir classes a Sant Cugat del Vallès, Olesa de Montserrat, Cardona, Terrassa i Sant Boi de Llobregat. Finalment, després de guanyar unes oposicions, va tenir plaça estable a l’Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat, que va ser el seu institut durant 25 anys. En aquest centre es va encarregar de coordinar la implantació de l’ESO quan es va posar en marxa la reforma educativa que va substituir l’antiga EGB i el BUP.

La Conxita s’implica directament en la tasca de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs a l’inici dels anys 2000. Com a representant de l’entitat veïnal és la veu d’Hostafrancs a diferents espais de coordinació amb altres barris i amb la FAVB, especialment en temes relacionats amb la salut. Però el compromís la comunitat l’havia viscut la Conxita a dins de la seva família, des de ben jove. La seva mare era una de les dones del barri d’Hostafrancs que, encara en el franquisme, van lluitar per l’eliminació de l’assecador de pells ubicat a la confluència dels carrers Béjar i Sant Nicolau, una instal·lació que va ser origen de molèsties, males olors i presència d’insectes que van haver de patir els habitants de bona part del barri durant 24 anys, entre 1952 i 1976.

Un cop jubilada com a docent, la Conxita s’ha centrat plenament en la tasca comunitària, fent seguiment diari de la situació social i de salut -tant mental com física- de veïns i veïnes d’Hostafrancs, així com d’altra mena d’incidències que es produeixen barri. L’any 2019 s’incorpora com a vocal a l’Associació de la Ràdio Comunitària d’Hostafrancs, entitat que impulsa i gestiona Ràdio Hostafrancs. El mes de març de 2021, Concepció Pérez Solera, va ser escollida per àmplia majoria entre les entitats de Sants-Montjuïc com a vicepresidenta del Consell de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat del Districte.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats