Ada Colau confirma que es presenta per aspirar a un tercer mandat

“Si pensés que vaig a perdre, no em presentaria”, diu l'alcaldessa en una roda de premsa on ha mostrat un to conciliador amb ERC

Ada Colau tornarà a encapçalar la candidatura de Barcelona en Comú en les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. L’alcaldessa ha confirmat el que ja es donava per fet des del cap de setmana passat, quan el plenari de la seva formació va avalar que la cap del govern municipal opti per tercera vegada a presidir l’Ajuntament de Barcelona. Colau ha comparegut aquest dijous al matí davant dels mitjans de comunicació flanquejada per tres integrants del seu govern que ocupen tinències d’Alcalida: Janet Sanz i Laura Pérez i Jordi Martí Grau.

L’alcaldessa ha declarat estar convençuda que “tornarem a guanyar i amb més suports”. “Si pensés que vaig a perdre, no em presentaria”, ha respòs a una de les preguntes dels periodistes. Colau prefereix no entrar encara en el debat preelectoral. Afirma que “falta un any per a les eleccions, és molt de temps i hi ha moltes coses a fer”. Ha mostrat un to molt conciliador envers Esquerra Republicana de qui ha dit “hem governat junts la ciutat”, destacant que els pressupostos municipals s’han aprovat amb els vots republicans, malgrat no ser part del govern format per Bcomú i el PSC.

El cartell dels diferents partits es va definint

Amb la confirmació de la candidatura d’Ada Colau, per Barcelona en Comú, comença a tancar-se el cartell electoral de les eleccions municipals de 2023. El proper 28 de maig, Ernest Maragall serà confirmat com a candidat d’ERC. En el PSC també s’ha de confirmar el candidat, però tot fa pensar que Jaume Collboni tornarà a ser cap de cartell ja que el primer secretari del PSC Salvador Illa l’ha assenyalat públicament com a candidat en diverses ocasions. Junts per Catalunya sí que té pendent designar candidat o candidata després de la renúncia a la política d’Elsa Artadi. Ciutadans confirmarà previsiblement Luz Guilarte com a cap de llista, mentre que el PP haurà de triar un nou cap de files municipal, atès que dona mostres envidents de no comptar amb l’actual regidor Josep Bou. La CUP, que no va aconseguir cap regidor el maig del 2019, no té tampoc candidat definit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats