Espais municipals per refugiar-se de la calor extrema

Fins al 15 de setembre l'Ajuntament ha habilitat equipaments i espais públics que actuen com a “refugis climàtics” per a oferir confort tèrmic a les persones vulnerables

Des del 13 de juny i fins al 15 de setembre l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa els ‘refugis climàtics’, equipaments municipals i espais públics on s’ofereix confort tèrmic a les persones usuàries i també a les més vulnerables a la calor que es trobin al carrer en les hores amb les temperatures més altes. Entre els equipaments municipals que actuen com a refugis climàtics hi ha biblioteques, equipaments de proximitat, centres esportius municipals, parcs i jardins, escoles i museus.

Tots aquests espais mantenen els usos habituals, però també poden utilitzar-se com a espais on refugiar-se de la calor. Els refugis climàtics s’adrecen sobretot a persones vulnerables a la calor, com ara nadons, persones de més de 75 anys, malalts crònics o persones amb pocs recursos. Són espais que tenen bona accessibilitat, disposen d’àrees de descans i aigua i són segurs. L’Ajuntament adverteix que els refugis climàtics no són indicats per a persones que requereixen atenció mèdica i que en aquests casos cal dirigir-se al centre de salut corresponent.

Als barris d’Hostafrancs, Sants, Badal i la Bordeta els refugis climàtics disponibles són els següents:

 • Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs (c. Rector Triadó, 53)
 • Parc de l’Espanya Industrial
 • Centre Cívic Cotxeres de Sants (c. Sants, 79)
 • Casal de Gent Gran Cotxeres de Sants (Pas de Fructuós Gelabert, 6)
 • La Lleialtat Santsenca (c. Olzinelles, 31)
 • Biblioteca Vapor Vell (Passatge del Vapor Vell, 1)
 • Àrea de jocs infantils de la plaça de la Farga

A la Nova Esquerra de l’Eixample:

 • Parc de Joan Miró
 • Biblioteca Joan Miró (c. Vilamarí, 61)
 • Centre Esportiu Municipal Joan Miró (c. Diputació 17-19)
 • Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats