Veïns i tècnics municipals passen llista dels punts crítics de la neteja a Hostafrancs

Aquest dijous a la tarda s'ha fet un recorregut per tot el barri i l'AV Hostafrancs ha lliurat als serveis tècnics una relació d'actuacions necessàries

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Veïns i tècnics municipals passen llista dels punts crítics de la neteja a Hostafrancs
/
La zona de conenidors del carrer Sant Nicolau (entre c. Tarragona i c, Béjar) és un dels punts crítics del barri | Foto: Ràdio Hostafrancs

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA
Conxita Pérez (AV Hostafrancs) parla sobre les actuacions més necessàries

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

La necessitat de desinsectitzar i desratitzar a molts punts del barri i de fer baldeig dels carrers, especialment en aquesta època d’altes temperatures, figura en la llista de tasques de neteja i manteniment que l’Associació de Veïns d’Hostafrancs ha traslladat als serveis tècnics municipals durant una passejada pel barri destinada a identificar punts d’actuació prioritària dins del pla Cuidem Barcelona. El recorregut pel barri s’ha fet aquest dijous 16 de juny a la tarda i hi han participat una quinzena de persones, entre elles el conseller de barri d’Hostafrancs, Jaume Gaixas. En nom de l’entitat veïnal, Conxita Pérez va lliurar als tècnics municipals una llista treballada previament, una llista que abasta zones de tot el barri, des de la Gran Via al carrer de la Creu Coberta i des de la Creu Coberta fins al passeig de Sant Antoni i la plaça dels Països Catalans.

En la llista de l’Associació de Veïns apareixen moltes zones dels voltants dels contenidors de residus. Sovint aquests espais que envolten els contenidors estan molt bruts, concentren males olors. En molts casos el veïnat alerta sobre plagues d’insectes o rates. És la situació, segons la llista de l’Associació de Veïns que s’ha detectat als punts següents: Gran Via/Cap de Guaita, plaça de Joan Corrades, carrer de l’Àliga, 26 de gener, carretera de la Bordeta, carrer de l’Espanya Industrial, Muntades, Consell de Cent, Mallorca, Béjar, Elisi, Sant Nicolau i la plaça del Sol d’Hostafrancs (plaça Herenni)

Conxita Pérez creu que una part dels problemes de brutícia al barri és el comportament incívic de persones que no compleixen la normativa de gestió de residus. La representant veïnal demana a l’Ajuntament “que es posi molt seriós amb aquest tema” i que en faci seguiment i sancioni els infractors.

La nova contracta de neteja, després de l’estiu

Passejades d’aquest tipus amb veïns i representants d’entitats s’estan fent als diferents barris de la ciutat coincidint amb l’entrada en funcionament de la nova contracta de neteja i recollida de residus. En el cas del barri d’Hostafrancs està previst que el nou sistema entri en funcionament en els propers mesos de setembre i octubre, amb un calendari que l’Ajuntament encara ha de concretar. La nova contracta implicarà substituir els contenidors de residus actuals per uns de nous, amb diferents mides, adaptades a les característiques de cada carrer. Els models grans tenen més capacitat que els actuals.

Durant la passejada els tècnics municipals han explicat que la substitució de contenidors es farà de forma gradual per facilitar que el veïnat es familiaritzi amb els nous models i evitar així problemes en les primeres setmanes d’implantació. Una altra novetat del nou sistema de neteja és que a les zones verdes la neteja passarà a ser una tasca de la nova contracta i no ja del departament de Parcs i Jardins que, a partir d’ara, s’encarregarà exclusivament de la jardineria. Els responsables municipals anuncien també que s’incrementarà l’ús d’aigua freàtica per al servei de neteja, el que permetrà incrementar les tasques de baldeig.

Veïns d’Hostafrancs recorren el barri amb tècnics municipals | Foto: Jaume Gaixas
Un tècnic municipal pren nota de les observacions d’una veïna | Foto: Jaume Gaixas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats