Els abonaments mensuals i trimestrals de transport metropolità costaran la meitat al setembre

L'ATM ha aprovat reduir al 50% els preus entre l'1 de setembre i el 31 de desembre, d'acord amb el decret del govern de l'Estat

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Els abonaments mensuals i trimestrals de transport metropolità costaran la meitat al setembre
/

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA
Declaracions del director executiu de l’ATM, Pere Torres

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dimarts reduir al 50 per cent el preu de tots els abonaments mensuals (com la T-Usual) i trimestrals a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre del 2022. En el cas dels títols multiviatge com la T-Casual, la rebaixa serà del 30 per cent. La T-Familiar, la T-Grup i la T-Dia mantindran el mateix preu. La reducció de tarifes s’emmarca en el reial decret llei del 25 de juny que va aprovar el govern espanyol per fer front a la crisi energètica i econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna.

L’ATM també ha acordat que la caducitat de tots els títols comprats durant l’últim quadrimestre de l’any serà el 15 de gener del 2023. Els títols adquirits el 2022 i no estrenats es podran bescanviar fins al 31 març del 2023. Si són títols bonificats, l’usuari haurà de pagar la diferència. Pel que fa als títols no determinats per l’ATM, com ara la T-4 o la targeta per a pensionistes, es farà una rebaixa del 50 per cent.

A l’espera de compensacions

El director executiu de l’ATM, Pere Torres, ha explicat en roda de premsa que “estem preocupats per l’impacte econòmic que tindrà tot plegat, sobretot amb la pujada de preus energètics“. Torres ha quantificat en 165 milions d’euros els sobrecostos d’aquest any 2022 que no s’han pogut fet repercutir en les tarifes.

El màxim responsable de l’ATM ha mostrat preocupació també per quan i com arribaran les compensacions econòmiques que es deixin d’ingressar amb aquestes mesures. “Si finalment no es compensen aquestes rebaixes les haurem d’assumir nosaltres”.

Durant l’estiu s’ha de fer l’adaptació tècnica dels equips de venda i validació de bitllets. Segons ha dit Torres, es treballarà perquè totes les màquines estiguin operatives i amb les noves tarifes l’1 de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE