La farmàcia històrica Escudero Garcia, molt malmesa per l’incendi

La fusta original de l'interior va fer que l'establiment, catalogat com a patrimoni arquitectònic de la ciutat fos més vulnerable a les flames

NOTÍCIES
NOTÍCIES
La farmàcia històrica Escudero Garcia, molt malmesa per l'incendi
/
Foto: Jaume Gaixas

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA
Declaracions de veïnes de la farmàcia sinistrada

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

El veïnat més proper a la farmàcia Escudero Garcia, ubicada al carrer de Sants número 5, lamenta els danys que ha patit aquest establiment històric, fundat l’any 1936 i que forma part de la ruta dels establiments emblemàtics de Barcelona. La farmàcia ha quedat molt malmesa, segons han confirmat fonts municipals després del foc que van extingir ràpidament set dotacions de Bombers de Barcelona.

A l’interior de l’establiment hi predomina la fusta original, fet ha facilitat la propagació del foc. L’incendi no ha va causar cap ferit, però sí danys materials importants en un espai que està catalogat com a patrimoni arquitectònic de la ciutat.

En el cens municipal elaborat l’any 2016 la farmàcia Escudero Garcia va tenir la segona màxima categoria com a “establiment d’interès”. El seu origen data almenys de 1936, data des de la que està documentada. El titular de la farmàcia aleshores era J. Boldó, segons explica el web de la Ruta dels Emblemàtics. “Un contracte de lloguer de 1942 acredita l’activitat farmacèutica de Manuel Barangé en aquest emplaçament. Continua en mans de la mateixa família. Conserva gran part del mobiliari i la façana originals”, cita el portal, que també permet fer-hi una visita virtual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE