L’àrea de Barcelona tindrà restriccions d’aigua al setembre si no plou

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua fa una crida a la població per reduir-ne el consum

Al setembre hi podria haver restriccions d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona si no plou i continua baixant el nivell dels embassaments. És la previsió que té l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) segons ha explicat a Catalunya Ràdio el seu director, Samuel Reyes. Les restriccions no afectarien el consum d’aigua a les cases, però sí els usos urbans i recreatius com el reg de jardins i zones verdes

En cas que continuï la manca de pluja que fa minvar les reserves d’aigua s’haurà de decretar l’alerta per sequera a l’àrea de Barcelona. L’últim informe del Servei Meteorològic de Catalunya qualifica d’”excepcional” l’episodi de sequera, sobretot al nord-est. En els últims tres mesos la crisi hídrica s’ha intensificat, ja que només ha plogut el 27% de que és habitual. Això fa que la mitjana dels embassaments catalans estigui al 42% de la seva capacitat.

El consum d’aigua ha pujat un 10% aquest estiu a l’àrea de Barcelona, tot i que la darrera setmana de juliol es va notar una tendència a la reducció. El director de l’ACA anima la població a fer petits gestos domèstics que poden reduir el consum d’aigua de forma significativa: no deixar l’aixeta oberta metre ens rentem les dents o ens ensabonem a la dutxa.

L’episodi de sequera recent més greu es va produir l’any 2008 quan es van construir les plantes dessaladores del Prat i la Tordera, i fins i tot es va haver de portar aigua en vaixells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE