Aquest estiu hi ha hagut menys delictes a Barcelona que durant juliol i agost de 2019

Menys robatoris, més estafes i més denúncies per abusos sexuals, segons dades de Guàrdia Urbana i Mossos

NOTÍCIES
NOTÍCIES
Aquest estiu hi ha hagut menys delictes a Barcelona que durant juliol i agost de 2019
/

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Els delictes a Barcelona s’han reduït un 12,2 % durant els mesos de juliol i agost en comparació amb el mateix període de l’any 2019, l’últim estiu abans de la pandèmia. Son dades que han facilitat conjuntament la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Tot i la reactivació del turisme, que ja s’ha situat en nivells semblants als de fa tres anys, les dades de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra constaten que han disminuït els robatoris violents, els robatoris amb força i els furts a la ciutat.

Durant els mesos de juliol i agost, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet 4.088 detencions. Una xifra que suposa un augment molt destacat en el cas de robatoris amb violència a la via pública, amb un increment del 17,3 %.

Baixen els robatoris i furts a Barcelona

Els furts han caigut un 22,4 % durant els mesos d’estiu a la ciutat respecte a l’any 2019. Tot i això, continua sent el fet delictiu més habitual: cada cinc minuts es produeix un furt a Barcelona, segons les dades policials. Els altres delictes que també descendeixen en aquesta comparativa són els robatoris amb violència, que disminueixen un 12,1 % i els robatoris amb força a l’interior de vehicle, que baixen un 9,65 %. El descens més significatiu és el dels robatoris amb força a domicilis, amb una baixada del 42,9 %.

Les estafes telemàtiques augmenten

Un dels fets delictius que augmenten són les estafes. S’han registrat un 32,3 % més aquest estiu en comparació amb l’any 2019. En aquest sentit, les estafes telemàtiques són les que predominen i continuen una tendència a l’alça que ja es va començar a veure durant la pandèmia degut al confinament.

Detinguts 117 lladres multireincidents

Mossos i Guàrdia Urbana han desplegat un pla d’acció per detectar i detenir lladres multireincidents. En aquest període s’han detingut 117 persones de les 122 catalogades com a multireincidents. És a dir, pràcticament tots els delinqüents d’aquest tipus identificats pels cossos policials. El multireincident més actiu ha estat detingut cinc vegades aquest estiu i ja acumula 26 detencions.

Més denúcies per abús sexual

Pel que fa als delictes sexuals, hi ha hagut 47 agressions sexuals denunciades; això vol dir que han baixat un 21,6%, mentre que els abusos han pujat un 63,5%, se n’han denunciat 121. També han pujat les detencions per aquests tipus de delictes, passant de 45 a 77 detencions aquest estiu (53 per abusos i 24 per agressions).Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE