Prova pilot a Sarrià per frenar la venda d’alcohol: supermercats tancats a la nit durant la festa major del barri

Fonts municipals apunten a Ràdio Hostafrancs que la mesura és un assaig per implantar-la més endavant a altres zones de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona assajarà en els propers dies, durant la festa major de Sarrià, una mesura consistent en limitar l’horari dels supermercats i botigues de queviures fins a les 22 h i romandre tancats fins a les 7 h. La mesura s’aplicarà només durant els dies de la festa major amb l’objectiu de frenar la venda d’alcohol a joves i menors d’edat i evitar botellades i les molèsties que generen. La limitació es descriu en una resolució de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i que ha recollit betevé. Fonts municipals han indicat a Ràdio Hostafrancs que es tracta d’una prova pilot que, si funciona bé, s’estendrà a altres barris l’any vinent.

La legislació catalana d’horaris comercials permet fer limitacions de forma justificada. Aquesta prova pilot de Sarrià serà de fet la primera aplicació d’aquesta possibilitat per part de l’Ajuntament de Barcelona. Les fonts municipals consultades per Ràdio Hostafrancs apunten que aquesta novetat pot fer que alguns establiments afectats impugnin la limitació d’horari i que, per aquest motiu, “es vol anar a poc a poc per tenir el màxim de seguretat jurídica”. L’Ajuntament creu que pot haver-hi jurisprudència favorable als tribunals quan es disposi a aplicar aquestes limitacions a altres barris.

La resolució de l’alcaldessa aplicada a Sarrià diu textualment que “l’obertura en horari nocturn d’aquests establiments […] posa en risc la convivència en l’espai públic i els propis hàbits saludables”

La primera experiència d’aplicació una mesura d’aquest tipus durant la festa major de Sarrià, de l’1 al 9 d’octubre, coincideix en dates amb la Festa Major d’Hostafrancs que arrenca aquest divendres.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE