Barcelona, molt a prop de la restriccions d’aigua per sequera

L'Agència Catalana de l'Aigua ja va estar a punt de decretar-ho al mes d'agost

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que depèn de la Generalitat, preveu que entre finals de novembre i principis de desembre hi poden haver limitacions en l’ús de l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment més de 300 municipis de Catalunya ja pateixen restriccions degut a la manca de pluges i a l’àrea de Barcelona ja es va estar a punt de decretar limitacions el mes d’agost passat. A diferència de l’última gran sequera, la dels anys 2007-2008, l’àrea de Barcelona compta ara amb la dessaladora del Prat, una infraestructura bàsica, capaç de subministrar aigua de boca a més de 4,5 milions de ciutadans. Si no fos per la dessaladora, les restriccions a Barcelona ja serien una realitat.

La manca de pluges ha fet que Barcelona es trobi en l’episodi de sequera més important dels darrers dos segles. Les previsions per als propers mesos no garanteixen que aquesta situació es pugui superar, tot i que alguns models insinuen pluges a finals d’aquest mes.

En cas de restriccions a l’area de Barcelona els responsables de l’ACA apunten més a usos comunitaris que no pas al consum domèstic. Als municipis on ja hi ha en vigor limitacions en l’ús de l’aigua no es poden fer servir fonts ornamentals i es limita la neteja de carrers amb mànega i el reg dels jardins. A la ciutat de Barcelona, però bona part d’aquests serveis s’executen amb aigua freàtica i aquest fet podria suavitzar els efectes de les restriccions.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE