Com ens afecten a Barcelona les restriccions d’aigua per sequera?

De moment no hi ha limitacions a les llars i pel que fa a l'espai públic, l'Ajuntament assegura que normalment ja aplica mesures d'estalvi

El govern de la Generalitat decreta l’alerta per sequera a la zona de la conca Ter-Llobregat, que inclou Barcelona i l’àrea metropolitana. Aquesta situació no comporta, ara per ara, restriccions a les llars, però sí a l’espai públic, pel que fa a l´ús d’aigua per a reg de carrers, de parcs i jardins o per a fonts ornamentals. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona apunten que moltes de les limitacions amb motiu de l’alerta per sequera ja entren dins d’algunes de les dinàmiques d’ús de l’aigua a la ciutat. Per exemple, a Barcelona bona part de l’aigua per regar és freàtica, recollida del subsol, i no pas aigua potable.

L’alerta per sequera es declara perquè els embassaments de la conca Ter-Llobregat que abasteixen la regió metropolitana estan per sota del 40 % de la seva capacitat. Això comporta les restriccions següents:

  • Aigua limitada per a usos agrícoles industrials i recreatius.
  • Menys aigua per al reg de parcs i jardins.
  • Prohibit omplir fonts ornamentals o llacs artificials.
  • Restringir la neteja de carrers, façanes o vehicles amb mànegues d’aigua.
  • Prohibit omplir piscines.

Des de la sequera dels anys 2007 i 2008 a Barcelona s’ha avançat en l’estalvi dels consums d’aigua”, segons expliquen fonts municipals. Les mateixes fonts indiquen que l’Ajuntament “ja està complint amb el consum del reg en els espais verds públics de la ciutat establerts en la situació d’alerta per sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua”. Pel que fa a les fonts ornamentals l’Ajuntament apunta que en els darrers anys s’ha reduït un un 20 per cent l’ús d’aigua potable.

La font màgica de Montjuïc utilitza aigua freàtica. En canvi, en funció de les restriccions decretades per la Generalitat, el llac del parc de l’Espanya Industrial no es tornarà a omplir mentre duri la situació d’alerta per sequera.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE