El comerç, il·lusionat per la campanya de Nadal, però preocupat per la factura elèctrica

Des d'aquest dijous els llums nadalencs il·luminaran els carrers amb reducció d'una hora diària per estalviar energia

NOTÍCIES
NOTÍCIES
El comerç, il·lusionat per la campanya de Nadal, però preocupat per la factura elèctrica
/
Foto: Associació de Comerciants Creu Coberta

ÀUDIO | ESCOLTA LA NOTÍCIA
Declaracions de Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta

play_circle_filled
pause_circle_filled
Ràdio Hostafrancs | Notícies
volume_down
volume_up
volume_off

Els sector comercial d’Hostafrancs encara la campanya de Nadal amb “il·lusió i preocupació” alhora. Així ho expressa el president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas. Il·lusió perquè és el primer Nadal sense cap restricció per la pandèmia i preocupació perquè la inflació i especialment els preus de l’energia poden castigar molt el comerç un cop hagin passat les festes.

Els llums de Nadal a tot l’eix comercial Creu Coberta – Gran Via, encesos des del 24 de novembre fins als 6 de gener,  marquen la campanya de Nadal d’enguany. Com sempre, un gran rètol lluminós a la plaça d’Espanya serveix de porta d’entrada al carrer de la Creu Coberta, i als més de dos quilòmetres continuats d’oferta comercial al llarg de l’antiga carretera de Sants.

La col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats representatives del comerç fa possible que els principals eixos comercials de Sants-Montjuïc es puguin ornamentar durant les festes nadalenques. La convocatòria de subvencions municipals per a l’enllumenat nadalenc, adreçades a les associacions de comerciants territorials, cobreix fins al 75% del cost. L’import restant el financen els eixos comercials. En el cas d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants Creu Coberta

En el context de crisi energètica, l’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb les patronals del comerç i la restauració, ha decidit reduir 42 hores de l’enllumenat nadalenc, passant de les 259 d’anys anteriors a 217 d’enguany (-16%). També s’ha invertit en la millora de l’eficiència dels llums led per part de tots els instal·ladors. Això es traduirà en un estalvi del 31% del consum elèctric previst en els 44 dies d’enllumenat.

Els horaris dels llums de Nadal variaran en funció dels dies, de manera que els carrers comptaran amb enllumenat nadalenc en marxa:

  • De diumenge a dijous: de 17.30 a 22 hores.
  • Divendres i dissabtes: de 17.30 a 23 hores.
  • El 31 de desembre i el 5 de gener (dies extraordinaris): de 17.30 a 1.00 hores.
  • 24 de novembre: de 18.30 hores a 24 hores.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Articles relacionats

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE