RÀDIO HOSTAFRANCS

Va passar a Hostafrancs

16 de maig de 1994 – El metge i pedagog Joan Pelegrí, que llavors tenia l’edat de 84 anys, va rebre un homenatge institucional i popular en un acte al Saló de Plens de la seu del Districte. Es reconeixia tota una vida dedicada al barri d’Hostafrancs i al centre Montserrat Xavier, des que va començar a col·laborar-hi com a catequista l’any 1926. A l’homenatge hi van assistir el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Joan Maria Pujals, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Enric Truñó.

16 de maig de 1966 – Tres obrers d’una fàbrica d’Hostafrancs resulten ferits amb cremades de consideració en esclatar una caldera. Els tres afectats: Ángel Gallego Treviño, Emili Torres Junqueras i Elies Garcia Planells van ser ingressats a l’hospital de la Vall d’Hebron.

24 de maig de 1986 – El Casinet d’Hostafrancs acull la III Exposició Felina organitzada per l’Associació Felina de Catalunya. Uns 160 gats de diferents races competien davant un jurat internacional que ha de valorar la seva bellesa i estat.

26 de maig de 1973 – Celebració al Palau de Congressos de Montjuïc de la ‘Festa de Maig de les Lletres Catalans’, on és proclamat ‘Premi d’Honor’ el poeta Josep Vicenç Foix.

29 de maig de 1937 – Poc abans de tres quarts de quatre de la matinada l’aviació italiana que donava suport a Franco bombardejava Barcelona. Era el primer atac aeri nocturn i a Hostafrancs van caure tres bombes: dues al carrer Creu Coberta i una al carrer Príncep Jordi. A Hostafrancs no hi va haver víctimes, però les bombes van caure a altres barris: Sants, el Poble-sec, l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample, la Barceloneta, Can Tunis i el Poblenou. A tota la ciutat van morir 68 persones.

29 de maig de 1976 – L’Orfeó Atlàntida celebra el seu 50è aniversari amb un concert al Saló del Tinell de Barcelona.

31 de maig de 1936 – L’Agrupació Velocipèdica Hostafrancs organitza una excursió a Puigcerdà.

31 de maig de 1976 – Les associacions de veïns d’Hostafrancs i Sants fan pública una declaració on acusen l’alcalde de Barcelona, Joaquim Viola, l’Ajuntament i la Corporació Metropolitana d’actuar contra els interessos dels veïns. Denuncien, entre d’altres coses, la intenció de dedicar els terrenys de l’Espanya Industrial a la construcció d’habitatges.