Va passar a Hostafrancs

1 de desembre de 2016 – Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra desallotgen sense incidents l’edifici del número 22-24 del carrer Creu Coberta que estava ‘okupat’ per un grup reduït de persones. Era l’últim edifici que quedava pendent d’enderrocar per facilitar l’obertura del carrer Diputació.

8 de desembre de 1933 – Greus incidents protagonitzats per revolucionaris als entorns del Mercat d’Hostafrancs. Hi va haver un tiroteig i dos morts: un empleat de l’Oficina de Consums d’Hostafrancs i un carreter. Diverses casetes del mercat van ser incendiades.

9 de desembre de 1997 – Un conductor inexpert, de 18 anys, envaeix la vorera a l’altura del número 127 del carrer Creu Coberta, se’n duu per davant una moto aparcada i xoca amb una cabina de telèfon que en aquell moment estava essent utilitzada per un matrimoni i una noia que van resultar ferits.

16 de desembre de 1962 – Conclou la I Setmana de la Joventut celebrada a l’Ateneu Montserrat i a alguns altres espais d’Hostafrancs amb la participació de diverses entitats del barri. La setmana ha consistit en actes religiosos, cant coral a càrrec de l’Orfeó Atlàntida i sardanes, entre d’altres activitats.

18 de desembre de 1882 – Un home de 55 anys, amb símptomes d’anar begut i amb un revòlver a la ma, protagonitza un incident a la carretera d’Hostafrancs. En ser interpel·lat per la policia sobre si tenia permís per utilitzar armes de foc, l’individu va respondre amb cops de puny i els agents el van reduir i desarmar.

20 de desembre de 1995 – El Mercat d’Hostafrancs és el primer de Barcelona que compta amb una llibreria. L’alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, inaugura l’establiment de la cooperativa Abacus al pis superior del mercat.

22 de desembre de 1996 – Hostafrancs rep 864 milions de pessetes (5,2 milions d’euros) amb un cinquè premi de la Loteria de Nadal. El número 19.943 es va vendre íntegrament a l’administració de loteria número 18 del carrer Creu Coberta.

28 de desembre de 2007 – Mor un home de 67 anys en incendiar-se el seu pis al número 129 del carrer Tarragona. El sinistre va obligar el desallotjament d’un centenar de veïns.

29 de desembre de 1888 – Un cop completats els treballs de construcció del Mercat d’Hostafrancs, una comissió de l’Ajuntament visita l’edifici per recepcionar l’obra.

Desembre de 1977 – Representants de les associacions de veïns d’Hostafrancs, Sants, Sol de Baix i Badal es desplacen a Madrid per exposar al ministeri d’Obres Públiques i Urbanisme les seves reclamacions respecte al Pla Comarcal que afecta els barris, especialment el d’Hostafrancs. Es troben amb el director general d’Urbanisme que els garanteix que la prolongació prevista dels carrers Aragó i Diputació queda en suspens de moment.WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE